Ustalar merhaba. İşaretli yere kadar toprak doluydu ve kayanın kendiside yumurta gibi. Bu kaya 1 metre falan yüksekliğinde.
Beyan bana ait değil lakin bahsedilen şey doğru. Banada böyle söylendi, Size mi gönderildi bu bilgi?Bulunduğu mevkide arkeolojik emare olsada olmasada yüzeyini incele horasan harcıyla kapama sıvama varsa her noktasına tıklayarak boşluk sesi varmı bak bide varsa dedektor u hassas ayarında tüm yüzeyinde gezdir bi numara yoksa zaman kaybetme bu taş ile ilgili yapılacak şeyler bunlar
Haaa yok alttaki beyan sana ayitse ozaman teferruatı vardır
Ekli dosyayı görüntüle 14825
Beyan bana ait değil lakin bahsedilen şey doğru. Banada böyle söylendi, Size mi gönderildi bu bilgi?
Neyi simgeliyor olabilir acaba bu işaret?
Doğadaki doğal bir kayayı simgeliyor
[/QU kayanın üzerindeki kabartma tavuk neyi simgeliyor olabilir? İşaretli yere kadar olan toprak kaldiriliyor ve tavuğun baktığı yönde toprak altından üzerinde oyma olan bir kaya çıkıyor.
@Vakko ustam tavuk civciv konularını defalarca okudum, bunun dini bir emare olduğunu düşünüyorum sizinde bahsettiğiniz gibi. Lakin sizlerinde bunu görüp bir fikir yürütmesi beni onore eder.
Gerçekten bu kayada kabartma tavuk veya kuş her neyse olmadığını mı söylüyorsunuz?
O tavuk işaretinin baktığı istikamette toprak kaldiriliyor ve oyma işaretli kaya ortaya çıkıyor. Bunların hepsi benzetme mi?