Tarsus yalanları bölüm 8

Mal bulanındır

KURT KIŞI GEÇİRİR AMA YEDİĞİ AYAZI ASLA UNUTMAZ
Βασιλιάς
Hedef şaşırtma suni gündem gizem yaratma kolpaciliginda son nokta
at yalanı öpiyim inananı

Bu arada sürekli İncil mincil bulunmuş diyen kolpaci yutubirlarada iki çift lafım var önce tarihi araştırıp öğrenin sona ahkam kesin tarsuslu pavlus, bugünkü incillerdeki mektuplarını hz isa’dan 10 sene sonra gibi kaleme alıp, kendi teolojisini (=teslis) incillere yerleştirmiştir. luka incilinin meçhul yazarı pavlus’un öğrencisidir. ve bu incil muhtemelen hz isa’dan 30 ya da 70 sene sonra kaleme alındı.
mesele şu=
hz isa, ms 28 gibi (mö 5+33) bu hayattan ayrılsa, pavlus şam yolunda giderken sahte şekilde ben de havariyim deyip kendince bir teoloji ile hz isa’dan 10 sene sonra ortaya çıkıyor. yazdıklarını yayıyor; efese, selanike, antakyaya vs. bu arada gerçek incil öğretisi, kudüs bölgesinde gerçek havarilerin yaşadığı bölgesinde kalıyor. pavlus ise anadolu ve egede teslisi yayıyor.bugünkü hristiyanlık ortaya çıkıyor.
bu arada pavlus gerçek incil öğretisinden en başından beri, hz isa düşmanı iken dahi haberdar. çünkü tamamen zıt öğretilerde bulunuyor(=domuz yiyin, tanrı burda adımıza acı çekti günahlarımızı ödedi rahat olun, hz musayı bırakın hükmü bitti tanrı 3tür, isa onun oğludur gibi vs) demek pavlusta en azından gerçek incil öğretisine ait metinler var ki, tamamen tevhide aykırı ve hz musadan beri gelen hz isanın da uyduğu yasakları kaldırıyor (mesela sünneti pavlus kaldırıyor)
bir de…
pavlus misyonerlik faaliyetlerinde yardım olarak altın toplayan birisi idi.
bu adam mersis tarsuslu.. kazı yapılan yere yakın kilisesi var.
pavlusun topladığı altınlar+pavlusun aksini yaymaya çalıştığı gerçek incil öğretisine dair kutsal metinler neden buradan çıkmasın?
hz musa kabri buraya gelmiş olabilir mi?
bi kere hz musanın tarsusa hiç geldiğini sanmıyorum. sina yarımadasına firavundan kurtarıp mucize ile çıkardığı sonra gene puta tapan şımarık israiloğullarına peygamberlik yapıyordu. tarsusa bence hiç gelmedi.
ama…
yahudiler tarih boyunca sürekli başka milletlerden tokatlar yemiştir. nabukednazar bunları kudüste mö 575te yerle bir ettiğinde ya da mö 60 roma istilasında, ya da ms 60 romaya isyanda ya da ms 135te bar kohba isyanında kudüste taş üstünde taşın kalmadığı cesetlerden atların yürüyemediği bu savaşlarda belki de yahudiler tarsusa hz musanın kabrini taşımış olabilirler mi? bilemem.. ola da bilir, olmaya da bilir.
ama eskiden hz isa düşmanı, gerçek havarileri hapse atan, eziyet eden, hz isadan 10 sene sonra, isa bana göründü, seni havari yaptım dedi diye ortaya çıkan ve dünya tarihini değiştiren, bugünkü
incillere yön veren, muhtemelen gerçek incili de bilen, zamanında yardım için altınlar da (öldürülen polis bulunan altın kadeh vs bahsediyordu) toplamış, tarsusta kilisesi olan bu adama, eşyalarına, kitaplarına dair bazı şeyler bulunduğunu düşünüyorum ihtimal yüksek bolca ziynet altın gümüş obje ve el yazmaları emildi sömürülmüştür

Son düzenleme: