Oymalarda Ki Kanal Ne İşe Yarar?

BayKuSs

Kayıtlı Kullanıcı
Merhabalar herkese hayırlı ramazanlar başlıktada belirttiğim gibi yuvarlak oyma kare oymada arazide çok rast gelmişizdir genellikle toplum olarak mezarın yönünü gösteriyor diye biliniyor ama ben o kadar arazide önceden soygun yemiş mezarlara denk geldimm kanalla yönün alakası bile yok kısacası bu kanal muhabbeti ne işe yarar ? Herkese şimdiden teşekkürler

Vakko

Βασιλιάς
Merhabalar herkese hayırlı ramazanlar başlıktada belirttiğim gibi yuvarlak oyma kare oymada arazide çok rast gelmişizdir genellikle toplum olarak mezarın yönünü gösteriyor diye biliniyor ama ben o kadar arazide önceden soygun yemiş mezarlara denk geldimm kanalla yönün alakası bile yok kısacası bu kanal muhabbeti ne işe yarar ? Herkese şimdiden teşekkürler

O kanal muhabbeti yapıp oymanın içini çapını dışını ölçtürüp milleti arazide deli dana gibi dolaştıran süper işaret çözücü arkadaşların pamukla kanalları tıkanmış belediye bile açamıyor itimat etmeyiniz.

Mal bulanındır

KURT KIŞI GEÇİRİR AMA YEDİĞİ AYAZI ASLA UNUTMAZ
Βασιλιάς

bkz::

buda ornek işlik

Screenshot_2022-04-22-22-27-34.jpeg

Trakyalı

Kayıtlı Kullanıcı
Hic anlamıyorum bu isaretleri de isaretcileri de..
Mezar sunusu mu değil mi?
Mezar sunusuysa etrafinda bir yerde mezar olmalı.
Göz ile gözüken bir şey var mı?
Hemen göze çarpan bir sey var ise bu zamana kadar bakir kalma ihtimali çok zayıf.
Göze çarpan yok ise tespit edecek teknoloji lâzım.

Kanalları hesap etsek mi?
Biri bu yöne digeri bu yöne?
Kac metre kac cm?
Falcı bacıya kahve falı gibi resim atsak baksa?

Cok karışık geliyor bu işler bana..

BayKuSs

Kayıtlı Kullanıcı
Hemen göze çarpan bir sey var ise bu zamana kadar bakir kalma ihtimali çok zayıf.

Kac metre kac cm?

Ustam en iyisi kimseye itibar etmeden teknolojiden faydalanmak diye düşünüyorum

Ayhan34

Yaptığın İşin Temeli Yoksa Yıkılmaya Mahkumdur.
Kayıtlı Kullanıcı

Kac metre kac cm?

usta ne desen haklısın katılıyorum
yıllar evvel bir bir ekip ile ödüllü kriptolu bir kitabın şifresini çözerek para kazanak dedik
oradan aldığım bir ders var ,
şifreli kısımı tespit ettin ,şifrenin mantığınıda çözdün ,şifreyide bildin,
eeee şifreyi nere kullanacan ,bunun için ip ucu verilmezse , lazım yoksa geçme şansın yok.

şimdi günümüzde bulduğumuz kanal ve oyukların anlamı az çok ortada ,
özel bir amacı var ise 💰nasıl bulacağımızın imkanı yok derim çünkü ip ucumuz yok

en iyisi hacker lik yapıp teknoloji ve çubuklardan istifade etmek.
İşte tüy bitti benimde dilimde..

Son düzenleme:

Trakyalı

Kayıtlı Kullanıcı
yıllar evvel bir bir ekip ile ödüllü kriptolu bir kitabın şifresini çözerek para kazanak dedik
eeee şifreyi nere kullanacan ,bunun için ip ucu verilmezse lazım yoksa geçme şansın yok.

özel bir amacı var ise 💰nasıl bulacağımızın imkanı yok derim çünkü ip ucumuz yok

Aynen öyle.
Her isaretin kendine has bir anlami vardır.
Yapan kişinin akıl ve duygu durumu ile bagintilidir.

Çubuktan daha büyük bir teknoloji şu an yokta, bilerek düğmeli, on-off tuşlu makine kullanın diyorum.

Mal bulanındır

Βασιλιάς
eeee şifreyi nere kullanacan ,bunun için ip ucu verilmezse lazım yoksa geçme şansın yok.

hayat zaten zor dahada zorlaştırmayin gözünüzde buyutmeyin aslında totişinizle
Bile yapabileceginiz bir işlemdir
Sır değildir bugibi işlemleri şaaşaalı.olağanüstü gibi gösterip ticari istismar olarak kullanan çoktur
Eski ikinci el jeo yada mimarlık yada resto firmaların dan çıkma satilma rezistivite cihazı ((fiyat ortalaması temizliğine markaya gore değişir))10 ar mt lık İKi ara kablo (( kralı 100 TL)) İKi tane elli cm uzunlukta kalın inşaat demiri 20 TL
İkinci el laptop ((ortalama 1500-2000 TL))
Bu na bide cihazla laptop arası bağlantı kablo 50 TL ekipman tamam
Ar-ge yapılan noktaya varınca önce İKÜ demir kazık yarılarına kadar çakılır en fazla 6-8 mt arayla sona ara kablolar bağlanır manüel olarak uçları soyulup tutturulur. Diğer İKİ uçta rezistivite cihazı nin artı eksi girişlerine bağlanır bu esnada laptop veri jablisyda cihaza bağlanır tabiki onceden laptoba veri grafik kolay anlaşılır bi program yüklenir önceden hazır edilmeli araziye çıkmadan ondan sona rezistivite cihazı nin kapasitesine göre bağlı olduğu demir kazıklara voltaj verilir elektrik akımı en fazla 20 metre derine iner bir çubuktan diğer çubuğa iletilir ken ince zikzagli yarim halka şeklinde çizgiler ((misal ip atlarken vücudumuzun etrafından dolasan ipin şekli gibi)) çizgiler bi çubuktan diğerine giderken laptop ekranında kesik kesik bi süre devam edip sona yine düzenlenli bi akış olur
İste O kesik kesik olan bolum grafikte cm mt olarak belirir arka fonda farklı renk olur
Sende laptootan onun şekline bakarsın kenarları çerçevesi doğal oyuk cokuntumu yoksa insan yapısımi diye yorumlar sin
Zaten ekranda İKİ elektrik akımının geçtiği çubukların mesafesi başta belli olduğundan sende O cihazı kapatıp yeraltına inmeye hazır olursun boyle yazınca karmaşık gibi gelebilir ama değil

images (4).jpeg

Mal bulanındır

Βασιλιάς

Screenshot_2022-04-24-10-07-54.jpeg

Ayhan34

Yaptığın İşin Temeli Yoksa Yıkılmaya Mahkumdur.
Kayıtlı Kullanıcı
hayat zaten zor dahada zorlaştırmayin gözünüzde buyutmeyin aslında totişinizle
Bile yapabileceginiz bir işlemdir
Sır değildir bugibi işlemleri şaaşaalı.olağanüstü gibi gösterip ticari istismar olarak kullanan çoktur
Eski ikinci el jeo yada mimarlık yada resto firmaların dan çıkma satilma rezistivite cihazı ((fiyat ortalaması temizliğine markaya gore değişir))10 ar mt lık İKi ara kablo (( kralı 100 TL)) İKi tane elli cm uzunlukta kalın inşaat demiri 20 TL
İkinci el laptop ((ortalama 1500-2000 TL))
Bu na bide cihazla laptop arası bağlantı kablo 50 TL ekipman tamam
Ar-ge yapılan noktaya varınca önce İKÜ demir kazık yarılarına kadar çakılır en fazla 6-8 mt arayla sona ara kablolar bağlanır manüel olarak uçları soyulup tutturulur. Diğer İKİ uçta rezistivite cihazı nin artı eksi girişlerine bağlanır bu esnada laptop veri jablisyda cihaza bağlanır tabiki onceden laptoba veri grafik kolay anlaşılır bi program yüklenir önceden hazır edilmeli araziye çıkmadan ondan sona rezistivite cihazı nin kapasitesine göre bağlı olduğu demir kazıklara voltaj verilir elektrik akımı en fazla 20 metre derine iner bir çubuktan diğer çubuğa iletilir ken ince zikzagli yarim halka şeklinde çizgiler ((misal ip atlarken vücudumuzun etrafından dolasan ipin şekli gibi)) çizgiler bi çubuktan diğerine giderken laptop ekranında kesik kesik bi süre devam edip sona yine düzenlenli bi akış olur
İste O kesik kesik olan bolum grafikte cm mt olarak belirir arka fonda farklı renk olur
Sende laptootan onun şekline bakarsın kenarları çerçevesi doğal oyuk cokuntumu yoksa insan yapısımi diye yorumlar sin
Zaten ekranda İKİ elektrik akımının geçtiği çubukların mesafesi başta belli olduğundan sende O cihazı kapatıp yeraltına inmeye hazır olursun boyle yazınca karmaşık gibi gelebilir ama değil

Ekli dosyayı görüntüle 13240
bilen gören için gayet anlaşılır yazı olmuş ve oldukçada mantıklı bir sistem ,
ama kapasite meselesimi yoksa zaman ve mekan darlığımı nedir daha o aşamaya geldiğimi sanmıyorum
ilk etap vur kaç taktiği ile çubuklarlara alanı darlatmak sonrada cihaz ile noktayı tespit etmek mantıklı geliyor.
bu seviyeleri aştıkdan sonra Rezistiviyi düşünübelirim.

ayrıca çubuk ve cihaz konusu gerçekten suistimale açık bir konu insanımız cihaz eğitimi almadan asparagas hayaller kurup belli bir kazancını yatırım gibi düşünerek en iyi malzemeyi almak için çabalıyor .
mesela ilk kulanıcı 10 binlik bir makina alıyor deniyor çekim mesafesi ve hataları görünce yıkık hayallerele ne kurtarsam diyip yarı fiyatına geri verdiğiği bayiden modifiyesi değişmiş 80 binlik görünülü cihaz alıyor ve sanıyorki bu daha derin ve pratik halbuki daha zor ve hassas .
dış görünüme önem veren anlayış olduğu müddetçe bu sektör daha çok ayakta kalmaya devam edecek görünüyor.