Niş (spilos)

Blue Ways

Kayıtlı Kullanıcı
Ustalar Selamlar
Sunaklarin olduğu alanda bi gezim sırasında bulduğum Bölgeye emin olmak 5 defa gittiğim alanı inceleyip nereye mezar yapılır diye düşündüğüm alanda bir tespitim oldu bilgi ile mantık düşündüm nereye ben olsam mezar kayası yaparım diye
ama cihaz la ama cubukla tespitlerim hep ayni yeri gösterdi kibrit kutusu kadar niş sol yan kayanin dibini kayanın önü fotolarda var trajli duz kayaya karşıdan bakinca kütlece büyuk üçgen vari bu kaya kütlesi kuyu sunaktan aşağa inince düzlük düzlüğün 5 metre önü kıbrit kutusu kadar niş dikey kayada düzlüğün orda kısmında büyük bir üçgen kaya gorsellerde işaretler var alanın ustam gorselerde anlatmaya çalıştım

Şimdi yaptığımız işleme kayanın dibindeki temizliği yapıyoruz doldurma olduğu belli ama topraktan cok kirma kayalar cıktı büyük kayadan küçük parçalarına kadar zor oldu ama devam ettik sonra
Araba tambonu gibi alın cıktı kesimli sonra devam ederken alın kayasinin altında ince bir kanal cıktı kapatılan yerden fotolarda var kanal dikey kayada kanal aşağa doğru meğil verilmiş
Sonra biz umut artti sonra dahada arttı düğme gibi sıralı aşağa doğru murclar cıktı fotolarda var murc lar ile ince kanalın bittiği yer aynı nokta sonra dahada arttı temizlik sırasında yer altından kayaların arasından eski bir murc aleti cikti demir kimbilir kac bin yıllık çürümüş çoğu demirin fotolarda var sonra temizlege devam ederken ovalimsi bir giriş gözüktü sevindik sonra kayanın yerleştirme bir blok kaya olduğunu anladık kayanin ice temizlerken tavanın pürüzsüz oldugu görünüyordu girişi ana blok kayadan kesme şekilde kapamışlar sonra tıkandık 30 cm civarı temizlik yaptık içine doğru dahada gidiyordu kalınlık
Öğrenmek istedğim bu blok kayadan kapamalar ne kadar kalın olur galerinizde varmı benzer blok kapamalar ustalar tam geniş de temizleyemedik kayanın dibini cok zor sağlam kayadan kapama olduğu için bir noktadan temizledik

Hangi medeniyetse iyi işçilik yapmislar hem zemin altı girişe hemde işaretlerine sunaklarina küçük sunak büyük kuyu sunak hades çukuruda ola bilir kurban kesip kuyu sunağın dibi toprak toprağa düşüyor mezara adak olduğu inanılırlardı büyük ihtimalle
Kuyu sunaktaki işçilik basit birine yapilmazdır benzer kuyu sunak gören varmı ustalar kuyu sunagin içinde murclamalar büyük küçük murclama var esrarengiz
Nişli kaya da dikkat ederseniz doğala uyumlu kanallar var meğil verilmiş yukardan aşağa
Kuyu sunağın olduğu alanda taşıma gibi büyük kayalar var anıt bir yermidir o zamanki inanca göre murclamayi seven bir medeniyet bence
Ucundayız gibi kısmetin dimi ustalar sizin görüşleriniz fikirleriniz nedir
Saygılarım
Istranca ormanlarının doğacisi ujjj bejjj
Bilginize arz ediyorum

@vakko @Mal bulanındır @Metal @Trakyalı @ayhantoprak
Ve tüm ustalar bilginize arz ediyorum

Blue Ways

Kayıtlı Kullanıcı
Ustalar Selamlar
Sunaklarin olduğu alanda bi gezim sırasında bulduğum Bölgeye emin olmak 5 defa gittiğim alanı inceleyip nereye mezar yapılır diye düşündüğüm alanda bir tespitim oldu bilgi ile mantık düşündüm nereye ben olsam mezar kayası yaparım diye
ama cihaz la ama cubukla tespitlerim hep ayni yeri gösterdi kibrit kutusu kadar niş sol yan kayanin dibini kayanın önü fotolarda var trajli duz kayaya karşıdan bakinca kütlece büyuk üçgen vari bu kaya kütlesi kuyu sunaktan aşağa inince düzlük düzlüğün 5 metre önü kıbrit kutusu kadar niş dikey kayada düzlüğün orda kısmında büyük bir üçgen kaya gorsellerde işaretler var alanın ustam gorselerde anlatmaya çalıştım

Şimdi yaptığımız işleme kayanın dibindeki temizliği yapıyoruz doldurma olduğu belli ama topraktan cok kirma kayalar cıktı büyük kayadan küçük parçalarına kadar zor oldu ama devam ettik sonra
Araba tambonu gibi alın cıktı kesimli sonra devam ederken alın kayasinin altında ince bir kanal cıktı kapatılan yerden fotolarda var kanal dikey kayada kanal aşağa doğru meğil verilmiş
Sonra biz umut artti sonra dahada arttı düğme gibi sıralı aşağa doğru murclar cıktı fotolarda var murc lar ile ince kanalın bittiği yer aynı nokta sonra dahada arttı temizlik sırasında yer altından kayaların arasından eski bir murc aleti cikti demir kimbilir kac bin yıllık çürümüş çoğu demirin fotolarda var sonra temizlege devam ederken ovalimsi bir giriş gözüktü sevindik sonra kayanın yerleştirme bir blok kaya olduğunu anladık kayanin ice temizlerken tavanın pürüzsüz oldugu görünüyordu girişi ana blok kayadan kesme şekilde kapamışlar sonra tıkandık 30 cm civarı temizlik yaptık içine doğru dahada gidiyordu kalınlık
Öğrenmek istedğim bu blok kayadan kapamalar ne kadar kalın olur galerinizde varmı benzer blok kapamalar ustalar tam geniş de temizleyemedik kayanın dibini cok zor sağlam kayadan kapama olduğu için bir noktadan temizledik

Hangi medeniyetse iyi işçilik yapmislar hem zemin altı girişe hemde işaretlerine sunaklarina küçük sunak büyük kuyu sunak hades çukuruda ola bilir kurban kesip kuyu sunağın dibi toprak toprağa düşüyor mezara adak olduğu inanılırlardı büyük ihtimalle
Kuyu sunaktaki işçilik basit birine yapilmazdır benzer kuyu sunak gören varmı ustalar kuyu sunagin içinde murclamalar büyük küçük murclama var esrarengiz
Nişli kaya da dikkat ederseniz doğala uyumlu kanallar var meğil verilmiş yukardan aşağa
Kuyu sunağın olduğu alanda taşıma gibi büyük kayalar var anıt bir yermidir o zamanki inanca göre murclamayi seven bir medeniyet bence
Ucundayız gibi kısmetin dimi ustalar sizin görüşleriniz fikirleriniz nedir
Saygılarım
Istranca ormanlarının doğacisi ujjj bejjj
Bilginize arz ediyorum

@vakko @Mal bulanındır @Metal @Trakyalı @ayhantoprak
Ve tüm ustalar bilginize arz ediyorum

Blue Ways

Kayıtlı Kullanıcı
.

Ekli dosyalar

• 20211228_134350.jpg
    20211228_134350.jpg
    722.3 KB · Görüntüleme: 4
  • 20211228_134402.jpg
    20211228_134402.jpg
    646.9 KB · Görüntüleme: 4
  • 20211228_134416.jpg
    20211228_134416.jpg
    264.7 KB · Görüntüleme: 6
  • 20211228_134428.jpg
    20211228_134428.jpg
    549.7 KB · Görüntüleme: 6
  • 20211228_151454.jpg
    20211228_151454.jpg
    533.6 KB · Görüntüleme: 6

Vakko

Βασιλιάς
Bu şekilde 50 tane görsel içeren konu tekrar açmayın forumda.

Deremiz akıyor

Kuyu Sunağı dediğin yer altın tuzağıdır. [ Daha öncede sana yazmıştım bu görseller için ] dere suyuna yön vermişler kuyu dediğin deliğe akıyor alttan çıkıyor. Veya açılan delikteki sıralı oyma dediğin yerde takılıyor minicik altın parçacıkları.

Üstteki ufak ceplerden kaçan altın parçacıkları aşağıda zeminde toplanıyor. Yazdığın şekilde bir oluşum ve yapılaşama yok orada.

Blue Ways

Kayıtlı Kullanıcı

Deremiz akıyor

Kuyu Sunağı dediğin yer altın tuzağıdır. [ Daha öncede sana yazmıştım bu görseller için ] dere suyuna yön vermişler kuyu dediğin deliğe akıyor alttan çıkıyor. Veya açılan delikteki sıralı oyma dediğin yerde takılıyor minicik altın parçacıkları.

Kuyu sunağı dediğin yer altı boşluk takılan altın parçacıkları orada zeminde toplanıyor. Yazdığın şekilde bir oluşum ve yapılaşama yok orada.

Ki

Deremiz akıyor

Kuyu sunağı dediğin yer altı boşluk takılan altın parçacıkları orada zeminde toplanıyor. Yazdığın şekilde bir oluşum ve yapılaşama yok orada.

Konuyu niye açtım yeniden çünkü giriş gelişme oldu ustam altın tuzağını biliyorum bölgemde böyle altın tuzağı olmaz dibi topraga düşüyor üstünde oyma sunak var karşıda nis var boyle emare olan yerde yer altından emare çıkan yerde altın tuzağı olurmu ki gören izleyen benim keşif yapan benim inan az cok bilgiliyim bu konuda bilgili sayılırım çok okurum ama bazen görüş almak istersin fikir almak istersin ben altın tuzağına da bilirim ne oldugunu o tuzakları cok buldum bildiğim için paylaşmıyorum zaten bu öyle değil burda bir vurgu var ustam
Ben öğrenmek istediğim konumda belirttim blok kapama girişleri ne kadar kalin olur galerinizde benzer zemin altı giriş örnekleri varmı diye bilgi almak istedim altın tuzağını sormadım onu biliyorum zaten birde geçen ki horasan kapama ile bu yerin mesafesi 50 metre civarı ustam birde bu sunu çanağı ve murclar var aynı alanda bu dami altin tuzağı ? Aynı alan da 50 şer metre arayla

Ekli dosyalar

• 20211108_165708.jpg
    20211108_165708.jpg
    644.3 KB · Görüntüleme: 6
  • 20201123_201331.jpg
    20201123_201331.jpg
    659.5 KB · Görüntüleme: 6
  • 20201123_201136.jpg
    20201123_201136.jpg
    399.9 KB · Görüntüleme: 6
  • 20201123_200751.jpg
    20201123_200751.jpg
    606.2 KB · Görüntüleme: 6
  • 20201123_200816.jpg
    20201123_200816.jpg
    552 KB · Görüntüleme: 6

Blue Ways

Kayıtlı Kullanıcı

Deremiz akıyor

Kuyu sunağı dediğin yer altı boşluk üstteki ufak ceplerden kaçan altın parçacıkları zeminde toplanıyor. Yazdığın şekilde bir oluşum ve yapılaşama yok orada.

Ve burasi dere değil ustam Saygılar

Derede olan gördüğüm altın tuzaklarını bilirim bölgemde ustam
Varol sağol ustam görüşüne saygı duyarim
Hayırlı akşamlar @vakko Ustam

Blue Ways

Kayıtlı Kullanıcı

Deremiz akıyor

Kuyu sunağı dediğin yer altı boşluk üstteki ufak ceplerden kaçan altın parçacıkları zeminde toplanıyor. Yazdığın şekilde bir oluşum ve yapılaşama yok orada.

Rahatsızlik verdiyse bilgi amaclı konularım silebilirsiniz konumu ustam sorun değil
Saygı duyarım