Kaplumbağa mı?

Trakyalı

Kayıtlı Kullanıcı
Resimlerin kalitesi düşük.
Baş sağ yanında keskin hatlar görüyorum. Gidiginda da keskin köşeli hatlar var mı bakarsın.
Üstünden bakıldığında kulak gibi hafif cikintilarda var gibi duruyor.
Ancak taş yapısı çok kırılgan gibi duruyor. Bu pek hoş değil.

Buna çok benzer bir işaret bölgemde var. Ayni bu şekilde zirvede.
Arkasında taş bloğu var mı göremiyorum.
Taş blogu var ise orantısız + yapan çatlak benzeri oluşum arayabilirsin. Çatlak gibi durur ama isciliktir.

Bendekinde 7 m derinlikte 16m2 bir odası var. Traşlanmış kaya yüzeyleri vs vs..

İşin özü işaret falan da aramaya gerek yok. Arka taraflarında boşluk bakılacak. Varsa işçiliği çok ağır.

Yüzey kaya ile devam ettiği halde 4-5m2 bir alanda yuzeyi taş gibi de ağırlıklı toprak olarak gördüğün alanın bayır istikametine daha dikkat edebilirsin.

Tespit "net" yapabilecek ise ugrasilmali. Gerisi vakit kaybı..
Rast gelsin..

Metal

Âyinesi iştir kişinin lâfa bakılmaz.
Kayıtlı Kullanıcı
Dogal olma ihtimalini yuksek goruyorum. Belki cok iyi bir iscilik tespiti olursa ugrasmaya deger.
Rastgele...

Garip_sk

Kayıtlı Kullanıcı
Baş sağ yanında keskin hatlar görüyorum. Gidiginda da keskin köşeli hatlar var mı bakarsın.

Taş blogu var ise orantısız + yapan çatlak benzeri oluşum arayabilirsin. Çatlak gibi durur ama isciliktir.

İşin özü işaret falan da aramaya gerek yok. Arka taraflarında boşluk bakılacak. Varsa işçiliği çok ağır.

Yüzey kaya ile devam ettiği halde 4-5m2 bir alanda yuzeyi taş gibi de ağırlıklı toprak olarak gördüğün alanın bayır istikametine daha dikkat edebilirsin.

Rast gelsin..

Ekli dosyalar

• IMG_20210527_185518.jpg
    IMG_20210527_185518.jpg
    3.7 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20210527_185447.jpg
    IMG_20210527_185447.jpg
    4.1 MB · Görüntüleme: 4
  • IMG_20210527_185424.jpg
    IMG_20210527_185424.jpg
    4.6 MB · Görüntüleme: 5

Garip_sk

Kayıtlı Kullanıcı

Rast gelsin..
Ustam ilk resim arka kısmı 2.resim sağ tarafı son resim sol tarafı birdahakine net çekicem inşallah

Vakko

Βασιλιάς
@Mal bulanındır @BulursamKader25 @vakko ustalarım bir bakarmısınız size zahmet saygılar

İşaretlerde kesinlikle benzetme olmamalıdır. Arge çalışması için net işçilik olmak zorundadır. Bu tarz yerlerde en güzel yapılacak işlem cihaz destekli argedir. En azından kafadaki acabalar gitmiş olur. Bu şekildeki bir görsel için sizi yönlendirmem hayali olur.​

Garip_sk

Kayıtlı Kullanıcı

İşaretlerde kesinlikle benzetme olmamalıdır. Arge çalışması için net işçilik olmak zorundadır. Bu tarz yerlerde en güzel yapılacak işlem cihaz destekli argedir. En azından kafadaki acabalar gitmiş olur. Bu şekildeki bir görsel için sizi yönlendirmem hayali olur.​
Sağolasın ustam bizzat gidicem iyice inceleyip resimlerini paylaşıcam umut dünyası belki dedim kader bizede güzele

Vakko

Βασιλιάς
Ustam ne dersiniz birşey çıkarmı buradan yer çalışmaya çok rahat

Birşey çıkması için öncelikle bölge hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Daha sonra çevrede detaylı arazi gözlemlemesi yapılır yaşanmışlığı gösteren emareler illaki denk gelir eğer yaşanmışlık varsa. Net işaret olmadan buradan yapılan her yorum sizin için farazi olur. Boşuna zaman kaybetmeniz anlamsız olur. Örnek vermek gerekirse basit bir yuvarlak oyma için aylarca kişilere yorum yapıp çeşitli ölçme biçme işlemleri yaptırıp sonuç alamayan kişilerin durumuna düşmenizi istemem.

Garip_sk

Kayıtlı Kullanıcı
Birşey çıkması için öncelikle bölge hakkında bilgi sahibi olmak gerekir. Daha sonra çevrede detaylı arazi gözlemlemesi yapılır yaşanmışlığı gösteren emareler illaki denk gelir eğer yaşanmışlık varsa. Net işaret olmadan buradan yapılan her yorum sizin için farazi olur. Boşuna zaman kaybetmeniz anlamsız olur. Örnek vermek gerekirse basit bir yuvarlak oyma için aylarca kişilere yorum yapıp çeşitli ölçme biçme işlemleri yaptırıp sonuç alamayan kişilerin durumuna düşmenizi istemem.
Haklısın ustam tesadüfen karşıma çıktı bu yer tepede tamamen ama sol karşı kısmına denk gelen bir roma yerleşimi var buraya yaklaşık 3 4 km uzaklıkta. En yakın zamanda tekrar gidip emareler aricam ustam sağolasın

Mal bulanındır

KURT KIŞI GEÇİRİR AMA YEDİĞİ AYAZI ASLA UNUTMAZ
Βασιλιάς
Haklısın ustam tesadüfen karşıma çıktı bu yer tepede tamamen ama sol karşı kısmına denk gelen bir roma yerleşimi var buraya yaklaşık 3 4 km uzaklıkta. En yakın zamanda tekrar gidip emareler aricam ustam sağolasın

bahsettigin yerin net resimleriyle yeni konu acarsan mutlu oluruz
bu konun basligi zaten antipatik itici
kaplumbaga olsa noooluur olmasa noolur arkeolojik emare yoksa ekmekte yok
bunu yillardir ifade ediyoz hacı abi

Garip_sk

Kayıtlı Kullanıcı
bahsettigin yerin net resimleriyle yeni konu acarsan mutlu oluruz
bu konun basligi zaten antipatik itici
kaplumbaga olsa noooluur olmasa noolur arkeolojik emare yoksa ekmekte yok
bunu yillardir ifade ediyoz hacı abi
Tesadüfen karşıma çıktı ustam 3 5 foto çektim zamanımız hiç yoktu detaylı bakamadım ama en yakın zamanda tekrar gidicem ozaman bol resimli konu açarım