Defineyi Anlamak Algılamak

Mal bulanındır

KURT KIŞI GEÇİRİR AMA YEDİĞİ AYAZI ASLA UNUTMAZ
Βασιλιάς
antik kumbara.
deri kumbara antik çağ.png
anastasiusun parasi miss gibi.jpg
birikim tasarruf yapmak ve onlari gizlemek insanlik tarihi boyunca vardi.gerek bireysel gerekse yonetimsel devlet medeniyet krallik olusumlari Bir kuşatma altında bu paraları saklama ihtiyacı doğuyordu. ya bunları gömeceksiniz, ya da bir şekilde bunları saklayacaksınız. Yani bir şekilde insanlar bireysel altın ya da gümüş paralarını saklama amacıyla toprağın altında belirli yerlere gömüyorlardı. Ancak bu büyük miktarda değil, ihtiyacını karşılayacak kadar oluyordu. Devlet tasarrufu hazinesi ise planli guvenli yeralti ve ustu yapilarda kilise şapel vs gibi diini yapilarda ve gorevlilerinin belirledigi yerlerde muhafaza edilirdi hak finleri oncesi antik cag medeniyetlerinde ise hukumdarlarin barinip yasadigi yapilarda muhafaza edilirdi.
images.jpeg
Ayrıca insanlar eskiden uğur getirmesi amacıyla da yaptıkları binaların temeline define gömebiliyorlardı bir kilise ya da herhangi bir kamusal bina yapıldığında onun temeline de bir avuç sikkenin uğur getirmesi için gömüldüğünü, bunun bereket getireceğine inanıldığını eski yazitlar ve el yazmalarindan biliyoruz.

bazı inançlarda ölümden sonra öteki dünyada ihtiyaçların karşılanması amacıyla mezarlara sikke konuluyordu. Sikkeler ölen kişinin ağzına, kemiklerinin herhangi bir yerinin arasına veya avcunun içine yerleştiriliyordu. Avcunun içine yerleştirilen sikkeler kişinin öteki dünyaya yolculuğunda 'kayıkçıya' kendisini nehirden geçirmesi için verilmek üzere konuluyordu. Antik çağdan beri devam eden bu uygulama İslam inancında yok. Arkeolojik kazılarda o şehrin içindeki bir yerlerde bazen altın ve gümüş sikkelere rastlamak mümkün olabiliyor. Bu sikkelere define adı veriliyor.Define genellemesi her ortam icin kullanilabilir cunku çesitli antik mezarlarda da ((tumulus .Lahit .kaya oda .sandik oyma .anıt mezarlar)) bol ziynetli objeli sikkeli buluntularda definedir Bu şekilde Anadolu toprakları ve Akdeniz'in diğer ülkelerinde yüzlerce, binlerce define var olmasi mumkundur cunku okadar kiymetli metal emtia stoklari ham madde depolari halen bulunamamistir
halbuki Her şeyden önce definelerin saklandığı yeri haritalarla göstermek antik çağın mantalitesinde yoktu bu aptallik olurdu zaten Onlar böyle bir şeyi hiçbir zaman yapmadı. Antik çağda insanlar sadece bu defineleri gömdü. Yerini sadece kendileri biliyordu. Ama bir takım kötü niyetli insanlar, insanları kandırmak için böyle yapay planl haritalar yapıyor. Bir de yanına gerçek bir sikke koyuyorlar. İnandırıcı olsun diye. Halbuki bunların hiçbirisi doğru değil." Definelerin haritayla değil, büyük çoğunluğunun bolgenin mevkinin noktanin tarihsel ve cografi gecmisini ogrenip analiz ederek bulundugu gercegini idrak etmek gerek.
miss.jpgküp kumbara.pngdomuz sekilli antik kumbara.png

Vakko

Βασιλιάς
MÖ 400/500 vazodaki işçilik Antik Yunan dönemi toplanan parayı gösteriyor. Çömlek içinde birikim yani. Demekki MÖ 400/500 lerde kullanılan para saklama yöntemi pişmiş topraktan yapılmış çanak çömleklerin içinde. Yıl 2021 Gerçekler değişmemiş sadece insanların gerçekleri kavrama ve anlama biçimi değişmiş.
Mecnun gibi düşmüşler kayalarda kasa bulma sevdasının peşine.

03231.png

Trakyalı

Kayıtlı Kullanıcı

Trakyalı

Kayıtlı Kullanıcı
kumbarayı bırak usta tek sarıya hasretiz koronadan kaçıyor sarılar
Makinasi olmayan hayal kurup durur. Şu pulse olsa , şu vlf bende olsa bi' çıksam araziye neler neler bulurum diye iç geçiriyordur.
Kazın ayağınin öyle olmadığını çok acı tecrübe edecekler er ya da geç..

Dünyaları taradım birinin cebinden düşmüştür belki diye yok kurumuş resmen.

Mal bulanındır

KURT KIŞI GEÇİRİR AMA YEDİĞİ AYAZI ASLA UNUTMAZ
Βασιλιάς
İçinde kırk elli tane sarı olan,bronz kumbara istiyorum ne tarafta bunlar :)

bence butaraflara bi bak;):cool:😜
Türkiye Trakyasında yaşayan en önemli iki Trak kabilesi vardır. Bunlardan biri Ast'lar bir diğeri de Odyris'lerdir. Ast'lar Istranca Dağları'nın eteklerinde oturan büyük bir kabileydi. En önemli merkezlerinden biri Byzye kentiydi. Bu gün bu kent Kırklareli ilinin Vize ilçesidir. Odyris'ler Trakyada yaşayan en büyük ve en önemli kabiledir. Bugünkü Tekirdağ sahil kesimi ile İpsala sınır kapısının batısına kadar olan bölgede yaşamaktaydılar.
İ.Ö.4.YY.da Odyrislerin kralı Kersepleptes idi. Bu yıllarda batıdan gelen bir Makedon saldırısı gündemdeydi. Makedonya kralı II.Philip, İ.Ö.352 yılında Tekirdağ'a kadar olan bütün Trakya'yı aldı. En son Karaevli Köyü'nün deniz sahilinde yer alan Heraion Teichos kentini de Odyrislerden aldı. Daha batıdaki Perinthos Kentini de kuşattıysa da alamadı. Perinthos kentini bul ankara beni bulsun yarin obur gun hazine açılinca caninizi yakarim 😜😁 @vakko usta oralardaki darphaneleri biliyi

Vakko

Βασιλιάς
Makinasi olmayan hayal kurup durur. Şu pulse olsa , şu vlf bende olsa bi' çıksam araziye neler neler bulurum diye iç geçiriyordur.
Kazın ayağınin öyle olmadığını çok acı tecrübe edecekler er ya da geç..

Dünyaları taradım birinin cebinden düşmüştür belki diye yok kurumuş resmen.

Tecrübe ve doğru bilgi maalesef fayda etmiyor. Keseleyeni , kucağa alanı, palavra bilgi vereni, kaya falcılığı yapan ota böceğe define işareti diye yorum yapan yarım cahilleri daha çok sevdikleri için keseletmeye devam ediyorlar. Yumurtanın sarısı ve beyazı var kırarsın bakarsın gözlerinle görürsün anlarsın. Bunların gözlerinin içine ispatlı bir şekilde sokuyorum bak doğrusu bu diyorum gösteriyorum ama nafile yani konuya eşlik dahi edilmiyor. Bende saldım zaten. Kilisemde dua etmeyen papazı ne yapim. Sitenin üye sayısını X sitelerin yaptığı gibi sahte olarak hesapta 25/30 bin kullanıcımız varmış gibi şişirip sahte kullanıcı isimleri ile yeni konu açıp konu içinde goy goy yapmıyoruz. Burada 10/15 arkadaşımızla ve siteye yeni gelen aklı başında gerçek kullanıcı arkadaşlarla kendi aramızda sohbet tadında yorum ve diğer konular hakkındaki birlikte olduğumuz zaman kafi benim için. En azından bildiklerimiz için tekrar oluyor.

Trakyalı

Kayıtlı Kullanıcı

Tecrübe ve doğru bilgi maalesef fayda etmiyor. Keseleyeni , kucağa alanı, palavra bilgi vereni, kaya falcılığı yapan ota böceğe define işareti diye yorum yapan yarım cahilleri daha çok sevdikleri için keseletmeye devam ediyorlar. Yumurtanın sarısı ve beyazı var kırarsın bakarsın gözlerinle görürsün anlarsın. Bunların gözlerinin içine ispatlı bir şekilde sokuyorum bak doğrusu bu diyorum gösteriyorum ama nafile yani konuya eşlik dahi edilmiyor. Bende saldım zaten. Kilisemde dua etmeyen papazı ne yapim. Sitenin üye sayısını X sitelerin yaptığı gibi sahte olarak hesapta 25/30 bin kullanıcımız varmış gibi şişirip sahte kullanıcı isimleri ile yeni konu açıp konu içinde goy goy yapmıyoruz. Burada 10/15 arkadaşımızla ve siteye yeni gelen aklı başında gerçek kullanıcı arkadaşlarla kendi aramızda sohbet tadında yorum ve diğer konular hakkındaki birlikte olduğumuz zaman kafi benim için. En azından bildiklerimiz için tekrar oluyor.
Maalesef sokma akıldan, akıl olmuyor.
Ötesi de başka gereklilikleri beraberinde getiriyor.

Ne demiş Hayyam ;

Karanlık aydınlıktan, yalan doğrudan kaçar.
Güneş yalnız da olsa etrafına ışık saçar.
Üzülme; doğruların kaderidir yalnızlık,
Kargalar sürüyle kartallar yalnız uçar...