büyük oymanın ters istikametinde yaklaşık 3km yukarısında tümülüs var ancak bizim derdimiz acaba bu kaya üzerindeki işaretler benim altımda veya yakınımda birşeyler var diyormuMerhaba ustam, mezara giden yol üzeri oymaları veya mevcut kaya yakınında mezar var der.
Yakında tepe üzerinde yığma veya mevcut kaya etrafında çökme yapan yerleri inceleyin.
Ziyaret yok mu bu civarda ?
zemin altinda ve buyuk kutleli kaya yuzeylerinde herturlu bildigin duydugun sektorel tarz ve yontemleri uygulayip boşluk bulunmali ve cevrede acilmis antik mezarlar varsa onlari referans alip yuzey arastirmasi yapilmalibüyük oymanın ters istikametinde yaklaşık 3km yukarısında tümülüs var ancak bizim derdimiz acaba bu kaya üzerindeki işaretler benim altımda veya yakınımda birşeyler var diyormu
peki üstad yuvarlak oymalarda bildiğimiz üzere çeltik attğı veya çıkıntı yaptığı yöne gideriz sizler yuvarlak oyma içinde ileri doğru ilerleyen oyma çeşidi içinde bunu söyleyebilirmiyiz. elinizi oymanın içine soktuğunuzda alttan kavisle yaklaşık 10 cm parmaklarınız ileri doğru gidiyorsa bu bize yön veriyormudurzemin altinda ve buyuk kutleli kaya yuzeylerinde herturlu bildigin duydugun sektorel tarz ve yontemleri uygulayip boşluk bulunmali ve cevrede acilmis antik mezarlar varsa onlari referans alip yuzey arastirmasi yapilmali
yok oyle degilpeki üstad yuvarlak oymalarda bildiğimiz üzere çeltik attğı veya çıkıntı yaptığı yöne gideriz sizler yuvarlak oyma içinde ileri doğru ilerleyen oyma çeşidi içinde bunu söyleyebilirmiyiz. elinizi oymanın içine soktuğunuzda alttan kavisle yaklaşık 10 cm parmaklarınız ileri doğru gidiyorsa bu bize yön veriyormudur
Hoşgelmişsin abi seni görmek güzel.Kayanin kendisinde bosluk bakiniz.
Muhtemelen odanin birisi sunakin altinda.
Cubuklariniz bu kayada bosluk vermedi mi?
Hosbulduk.Hoşgelmişsin abi seni görmek güzel.
üstadım alan tarama hem altın modunda hemde boşluk modunda o büyük sunağın üzerine getiriyorKayanin kendisinde bosluk bakiniz.
Muhtemelen odanin birisi sunakin altinda.
Cubuklariniz bu kayada bosluk vermedi mi?
eee ne duruyorsun helva yapsanaaa helva yapsanaüstadım alan tarama hem altın modunda hemde boşluk modunda o büyük sunağın üzerine getiriyor
üstad şimdiki açacağım konudaki yer ise üstte yer alan resimlerdeki yerin sağ tarafında yaklaşık 300 metre ilerisinde kalıyoreee ne duruyorsun helva yapsanaaa helva yapsana